Monday, December 28, 2009

aku..kEje..boSaN

Ari ni first day aku keje..huuii..mcm xsgka aku da keje..padahal baru smggu aku jd penganggur..meber aku rmai lg yg xdpt keje..


so mood nk keje tu pn xmembara sgt..tp xpe la..allah da bukakn aku jln..n murahkan rzki aku..alhamdulillah..kdg2 aku ni xtau bersyukur..


da dpt keje tp still lg merungut bosn la hape la..tp org ckp mgkn ni yg terbaik yg DIA da tentukan utk aku..aku keje bhgn admin..

lain btl ngan ape yg aku blaja kt poli dl..tp xpe la..aku akn cuba sdya upaya aku..kwn2 doakn aku ye..doakn aku dpt atasi sume halangi yg bakal dtg dlm hdp aku..

Wednesday, December 16, 2009

aku..mAmAk..gEguRlzzZ..

blk karok ada la dlm kul 12..mcm awal lg..nk blk tdo pn mata xngntk lg..join la aten, mira ngan arif 09 kt maplay..aku pn xmkn lagikan..order maggi goreng..



terbaik la oorg ckp..rasa mcm nk order satu pinggan lg..tp xley..adelah segan disitu..tp aku berjaya mengorder roti canai..heaven glerr rasanya..korg..



aku mmg cam ni..mkn byk..jgn terkejut lak..fara xjoin coz dia ngedate sama cinta hati dia..bl da blk rmh nnti xley nk lepak lama2 cam ni..sembang2..



best sgt rasanya..smpai rmh kul 3..ok la tu..perit pn da kenyang..ape lg..tdo la..he..he..

aku..kaRok..gEgIrlzzz

abs je paper ari isnin ari tu..awl2 lg da wat plan mlm nk g karok ngan dak2 ni..fara..mira ngan aten kt ebox ipoh garden..satu kepala kea 6 rggt n karok 3 jam..



bygkan la..lama xlama tu..tp xpe aku ske..he..he..lyn pale otak dak2 ni..bknnyer btl sgt..jmpa ngan soulmate aku...dia pn tgh karok kt ctu..



tp blk lain laa...tiba2 rasa mcm sedey lak nk tgglkan ipoh ni..kt cni byk bnda aku blaja..aku ada kwn2..aku ada kenangan aku sndri..



even kt cni membosankan tp jiwa aku terisi gak bl dikelilingi kwn2..lps hbs poli ni msti sume pn bwk haluan masing2..

Thursday, December 10, 2009

aku..fruSt..

Lps je jwb exa trus nangis tnpa segan silu dpn class..weeyyhhh..sedey glerr smpai skang..td jwb paper motor..tp......TAPI AKU XDPT JWB..aku ingt nk scorr paper ni..tp tgk la..kpd..yg berkenaan jgn bg bnda yg ley wat org bercita-cita utk dpatkan bnda tu..tp akhrnya bnda tu akn wat org tu kcwa..

Tuesday, December 8, 2009

aku..eXam..meMoirS

mggu da start final exam..weyhh..tekanan ok..sem ni gak last sem utk aku..lps ni akn sbk utk mencari kerja..nak kerja..mcm xtau nk krja ape..sem ni aku amik 4 paper

matematik kejeruteraan
Mekanisma penghantaran kuasa
Kawalan Motor

Aplikasi sistem komputer

aku abs paper mggu dpn..mggu exam adalah mggu yg sgt tekanan..mggu yg xckp tdo sume..sbb akukan kuat tdo..so agak tensen disitu coz masa tdoku digunakan utk study..he..he..





tp xpe..itu utk masa dpn aku..masa dpn yg aku sndiri xtau..xtau mana hala tuju..hala hdp..mmg kita akn merancang..tp yg menentukan itu sume Allah..

duk jauh dari famly mengajar aku berdikari..tp xberdikari sgt la coz soulmate aku ada utk slalu tlg aku..time aku skt aku plg rndukan famly aku..tp kt cni dia la yg jaga aku..belikan ubat..bwk aku g hsptal kul 2,3 pagi..sgt appreciate sume yg dia wat kt aku..

dan kt cni gak aku dpt knl ngan kwn2 yg mana ssh n sng akn kongsi sgla2nya ngan aku..kwn..mcm entri aku yg lps..kwn aku ni mcm2..he..he..

dl masa skola teknik pn prnh la jauh dari famly..ye la duk hostelkan..tp dr rmh ke teknik aku amik masa sejam je..byk kenangan aku kt ctu..

Saturday, November 28, 2009

aku..kaU..kaMu..

ari ni nape ntah..aku rasa mcm nk mrh..byk bnda yg xspttnya aku mrh tp aku rasa mrh..bkn marah la..tp more kpd geram..geram xkalo tgk org merokok????serius aku xske tgk org merokok..mcm xsyg diri..



Alllah da kurniakan kita tubuh bdn yg sht tp ko sng2 je roaskkan diri ko..satu lg..mcm xsyg dr sndiri..korg bygkan k..even diri sndiri pn xterjaga n xley syg..cm nr nk syg org sekiling kita..xfhm aku..yg plg pntg..

rokok tu bkn pntg n mmbzr je kalo beli..ibarat mcm kita bakar duit..hhhhhhaaaiiiiiiii..........xfaham aku..bkn mati pn kalo xhsp rokok..

ari ni gak aku nk bercerita psl org@manusia..prnh xdlm life korg jmpa org yg perangai sama..sebijik dari semua segi???msti xprnhkan..manusia ni lain org..lain ragamnya..mcm aku..sjk dari dl..aku ada byk kwn..

tp kwn2 aku ni byk gak yg bodo..bodo sbb ape..bodo sbb ikt ckp jantan..haaaiiiiii...mmg pantang aku la kalo prmpuan ikt ckp jantan..jantan tu sape je..bkn jadi laki ko lg..WTF!!!!!!!!!!!!!!!!bnci glerr prmpuan cam ni..sdgkn ngan ak ayh ko pn ko tipu ngan jantan ni ko ley plak jadi jujur..g mana sume nk report dl.......



plg xley blah bl kwn kita yg dia knl kita dl dari BF jahanam dia tu ley plak mnta izin bl kita kwn2 nk hang out sama2..dan yg plg aku menyirap bl bf ko xbg ko kuar n ko ley plak kata..sory la..bf aku xbg aku ikt korg...

hhheeelllllloooooo....ko nk kuar ngan prmpuan je..ko ngan bf ko mmg sama je bodo..aku ada mmbr gak yg sume kedit phone dia msti dia g tau bf dia brapa yg tggl..even satu sen da hlg pn ley jd gado bsr..sbb ape..sbb bf ko suspect ko msj ngan jantan lain..aku f*** btl prmpn n jantan cam ni..

ada lak yg.."ko da tau bf ko main ngan prmpuan lain"..tp ko still ngan dia lg even da berkali2 ko terluka..ko sdr x ape yg ko wat tu..cuba ko fkr..sblm kawin dia da wat cam ni..kalo da lps kawen..lg la..org kata..mmg da jadi tabiat la..ape yg ko tau...nangis je..jd perempuan kena kuat..

xfhm aku..perlu ke kita jd cam tu..prnh xcouple korg ckp kt korg cam ni.."kita masing2 ada life sndiri"..itu alasan llki kalo kita mesej dia xreply..kita call dia mcm cpt je nl letak phone..bl tanya knp..diorg ckp nk spent masa ngan kwn2..itu alasan no 2..

utk alasan yg pertama..ape guna couple kalo ko ckp kita ada life sndiri..bg aku couple tu kita akn share life masing2..bg aku xde istilah cam tu dlm couple n xspttnya ada..coz sume bnda yg kita lalu kita akn share ngan couple kita..

bg aku sgt2 xreleven kalo ckp cam tu..alasan no 2 lak..kalo perasan llki most of their time dgn kwn2 llki diorg...da jadi rutin kalo kita g mamak nmpk byk llki yg lepak..xlain kejenyer melepak la tu..itu pn jd alasan gak..siang ko ngan kwn2 ko..mlm pn sama..so bilanyer masa ngan couple korg...haaaiiiiii.....

aku rasa ni post aku yg plg pnjg..lega sgt bl dpt luahkan kt cni..sometimes ada bnda kita lbh selasa smpn utk diri kita sndiri dari bercerita ngan org lain..he..he..tp mcm xkena je entri aku ni..mula2 psl rokok..pas tu ley lak ctr psl couple..he..he..

aku..diNNer..dEm

lps medspec ari esknya lak..ada mkn mlm class..sonok sgt..ok la..mkn pun puas hati..kalo xslp nasi tomato n diorg wat bbq..best..tp kuah bbq xbrapa sedap..tawar hbs..tp ok la..dari xdekan..

start kul 10mlm..klakar ok..kul 10 baru start..first2 skali halim bg ucapan..halim tu wakil class kitorg n lps tu lan lak baca doa...lan ni mmg klakar hbs ok..dia ske wat klakar..yg plg pntg dia ske enterfarme lebey..he...he..


tp yg plg aku ske ngan li ni smgt dia..dan majlis ni dipengerusikan oleh ketua kumpln aku...fendi..he..baru la aku nmpk ko senyum skit lepas projk ni..he...he.kalo xmmg mcm harimau ok muka ko..aku nk tegur pn takut..he...he...



lps manakn rmai glerr yg yg wat persembahan..xsgka rmai gak yg mempunyai bkat terpendam..tp ada sesetgh persmbhn yg agak merepek..tp xksh..asalkan korg hepy..wat je la pape pn..he..he...

mlm tu aku blk awal tp ape2 pn best la..sonok..enjoy..hepy..trma ksh kt aten ngan halim coz krja kras utk wat event mlm tu...faten lak penolong ketua class..daknyer kck je..comel sgt..muka dia ada ala2 acha..mmg cute la..best la aten lagu kimia tu.... :)



aku..mEdsPeC..leGa

lama glerr xpost pape kt cni..bkn pe bz sgt ngan final projk..asgmnt lagi..dgn mcm2 masalah..tapi alhamdulillah..sejak final projk da present..mg lega sgt hati ni..mcm da grad la org kata..mmg tensen sgt akhr2 ni..tp sumenyer ok...terkawal..

ari ni aku nk ctr psl medspec..medspec tu mksd dia mechanical enineering department student project exhibition..mcm tu la kalo xslp aku..medspec ni mcm pameran utk dak2 final sem yg wat projk..


sehari ni kitorg akn duk kt both masing2 n bg penerangan kt org psl projk yg kita da wat tu..group aku wat kipas automatik..kiranya kips ni ley switch dianyer speed automatik bl sensor detect temperature wktu tu..projk group aku ni base2 je..



dak2 class aku yg lain ada yg wat robot la..hape la..tp yg plg aku kagum ddak class aku ada wat mobile robot..robot tu ley mop n sapu smpah..mmg terbaik la..aku ske glerr ngan projk tu..

dlm satu group ada 5 org..dlm group aku ada 4 lelaki ngan sorg permpn..aku la prmpuan tu..serius aku ckp..ssh ok kerja ngan llki..masing2 ada kepala sndiri..itu baru skit..yg xley blah ada yg keras kepala..xfhm ok llki mcm tu..tensen sgt..



ari tu mmg rmai glerr yg dtg..pnt sgt..ari isnn kitorg present dpn panel n ari slsa kitorg da ada pameran..mlm isnn tu kitorg blk kul 12.30 malam sbb nk hias tapak...pnt sgt..

tp ape2 pn aku puas hati..sumenyer brjln lancar..gambar byk sgt..tp baru ni je yg aku dpt..ada masa nnti aku upload lg...

Wednesday, November 11, 2009

aKu..

Lately ni rs mcm pnt sgt la..pnt memikirkan byk byk bnda..yg plg penting aku rsaukan final projek group aku..projk da siap sume..tp xtau la..ada certain2 part yg xsettle lg..smpai satu thp aku rs xmampu sgt nk hadap bnda ni lg..cam ner aku nk layan 4 kepala dlm satu masa...aku pening sgt la..rs nk nangs pn ada..xsbr nk abs projk..xmau fkr lg bnda ni sume..

Sunday, November 8, 2009

aKu..feVer..

Badan not feeling well 2,3 ari ni..demam..pnt oowwhh demam..seksa rasa..ari jumaat mlm aku overnight smpai suboh..

lps suboh baru tdo..terbgn dlm kul 9 tiba2 perut meragam..n time tu gak rs bdn lain mcm..perut lak mulas2..tdo blk..dlm kul 12 bgn..

coz bdn mmg btl2 rasa da demam..hhuuiii seksa btl rasa...housemate aku masakkan bubur..trma ksh sgt2 kt dia..lps da mkn bubur..tdo blk..

ptg tu bgn n mndi sume..pas tu baring blk..xlarat sgt la..dgn cirit biritnyer..mmg lemah btl bdn..tekak plak rasa loya je..tdo smpai kul 9mlm..

bgn mkn bubur n telan panadol lg..soulmate aku blk mggu ni..so sunyi je rs..rindu lak tu..lps da mkn ubt sume..tdo smpai pagi td..n bdn pn da rs kuat skit da..

tp bl wat keje skit cpt je rs mengah..pnt demam ni..skang ni da ok la..ipoh hjn la skang..cuaca sjuk je n faktor2 penyumbg pd aku demam bl cuaca sjuk..

hope sok aku makin sht dari hari ni..

doakn aku ye..

kaMu..

Sorry cOz HurTiNg U deAr..

Wednesday, November 4, 2009

aku..

minta maaf to kamu..


Tuesday, November 3, 2009

aKu..kAmu..

da 5 hari..even 3 hari kalo kita xbertegur da pts ikatan silaturrahim..
aku xwat cam tu..tp ko yg ptskn bnda tu scra xsengaja..
n jgn hrp it will be better soon..
coz jln ni yg ko plh..

Saturday, October 31, 2009

aku...........

hari yg bosn..sbb keadaan xb'ubh skit pn..

aku xksh kalo ko nk trus cam ni..
tp jgn slhkan aku if smpai satu thp aku da mula muak.....
dan aku xkan pedulikan ko lg..

aku..feEliNg itU..dEa...

ari ni aku rs cam sedey sgt la..aku rsau btl psl satu bnda ni..final projek..projek da siap..cuma tggl bnda2 kecik je..tp still rsau co xde sape yg nk wat..hhhaaaiiii......

rs cam nk nanges pn ada..rsaunyer psl..n dr smlm gak aku da feeling xbest..byk sgt bnda yg ada dlm kepala aku ni..peninn da..kdg2 xtau cm ner nk hadapi hdp ni..tp ada satu bnda yg wat hati aku lega...bnda ni....

"aku tau slama kita blaja aku mmg xpnh amik porrt pn psl report amali..sume ko bt n ko xclaim pn kt aku..sbb tu ngan ko mmg aku xnk berkira..kalo ko xbt..sape yg leh diharapkan lg..lg satu sbb aku da byk terhutang budi kt ko.."

kau org yg plg jauh ngan aku fhm n tau n dpt tgk sume ssh payah yg aku wat..tp nape org yg plg dkt xmmpu nk lht tu sume..terkilan glerr rasa..

mmg aku jns yg xmau sshkan org lain slagi sume bnda mcm report tu aku mmpu wat sorg2..n aku prnh merasa xmkn sbb wat report n duit mkn aku tu guna utk print sume report kita..

tp aku xksh..even report group pn aku rela wat..coz itu sume masa dpn aku..if aku xwat..sape nk wat lg..slama 3 thn aku blaja mcm2 bnda kt cni..tp serius aku xprnh menyesal wat tu sume..

dlm hdp kita kdg2 ssh nk trma hakikat tntg sesuatu perkara..

ape2 pn aku berterima ksh sgt dkt yang bernama ENGKAU..yg dpt lihat sumenyer tu kt aku..aku rs lega bl ada gak org yg btl2 perasan kehadiran aku dlm hdp dia..

Thursday, October 22, 2009

aKu..eN3..bIaSa..

Ari ni mcm ari2 yg lps..bgn tdo g class..mkn..blk class..n mlm blk..ari2 pn wat bnda yg sama..

on lappy blog n facebook..ni je bnda yg aku rasa best nk wat..ari ni mood xbrapa..coz ada konflik dlm dr..

prnh x kdg2 korg rs mcm da bosn dgn satu2 bnda pastu korg rs mcm nk rht jap dari hadap bnda tu..kadg2 gak kita rs bosn ngan bnda yg sama yg kita lalui dlm hdp kita..

skang ni aku tgh fikirkan psl future aku akn dtg...aku mmg ingt nk study lg pas ni..tp..xtau la which uni yg nk trma application aku..

aku rs hdp aku da smprna kalo aku dpt genggam segulung ijazah n dpt beri kesenangan kt mak bapak aku..kadang2 hdp kita xley nk rancg sgt co Allah yg tentukan sgla2nya..so ape yg kita ley wat truskan ngan hdp n hargai sume yg dtg..



rindu sama soulmate..tu la..sape suh majuk lama2 lg..kan da rindu

Wednesday, October 21, 2009

aku..laNila..deA..

lama glerr xupdate pape kt cni..he..he..tp xpe la..hari ini dlm sjrh aku hapdet blog petang2 gini..slalu aku tdo je..he..he..nk hapdet psl ari sabtu mggu lps..ari sabtu ari tu..aku..lan..ila ..ngan soulmate aku ni grk g raya kt rmh cikgu lan masa teknik dl..



rmh cikgu dia kt mana ntah..mcm da msk melaka pn ada...tp mcm negeri 9 pn ada..pelik aku..diorg dtg amik aku dlm kul 11 lbh cam tu..masing2 ngan baju raya..he..he..smart je..


lepak2 kt rmh cikgu si lan ni jap dm kul 2 lbh grk blk kl coz nk g open house aten lak..he..he..dlm perjalanan si lan benti jap kt satu tmpt ni..ape ntah nama tmpt tu..katanya dia ngntuk..mana xngntuk..da mkn nyk sgt..kt tmpt yg kitorg benti ni mcm ada satu tmpt..xtau la aku nk trgkn cam ner..



kitorg kena naik tangga smpai atas..tggi ooo tangga tu..mengah naik..da smpai kt ats skali ley nmpk pemndgn kt bwh..tp ape je ley nmpk..highway je..he..he..aku smpai rmh aten dlm kul 4 lbh cam tu..



smpai sana byk glerr aku mkn..kalo g raya rmh kwn aku yg sorg ni mmg xgado la nk mkn..byk glerr kot mak dia msk..yg plg best kt sana char kuew teow dia..trbaik la org kata..tp gambr makanan tu sume aku xtgkp la..he..he..bl tgk mknn byk sgt da xingt ape da..he..he..

Monday, September 28, 2009

akU..kaWan..hiLaNg..

da lama sgt aku lost contact ngan dak2 skola lama aku dl..masa aku form 1 smpai form 3 aku skola yg sama then bl form 4 aku tkr skola teknik..so..kwn2 lama sume hlg..sume da lost contact..zaman2 aku dl..mana ada pkai enset2 ni sume..

sedey glerr kdg2 tgk sume org dgn mmbr2 dari skola..tp aku da lost contact ngan kwn2 aku..masa skola dl rmai gak la puak aku..he..he..dl aku pengawas..so aku rmai la knl dak2 yg seangkatan ngan aku..n da rpt sgt smpai jd mmbr..

seha
aini
mida
shida
iera
ain
atikah
eunice
effa
fiza
wan inna
aqilah
hafizah
wani
ashrin

Rmai lg sbnrnya..aku xtau la pe khabar diorg sume..dl kitorg mmg baik glerr..g mana2 sume satu geng..rmai lak tu..teringt zmn2 kita sume mls wat keje skola..he..he..smpai kena berdiri ats kerusi..he..he..sume dgn kamu..

bl masa da berlalu..so sume tu da hlg..msg2 ada own life sndiri..msg2 ada kwn sndri..sume tu tggl kenangan bg seorg aku..

Tuesday, September 8, 2009

aku..aSSigNmEnt..deA..

adoyaii....pe kes tenga2hari org tdo aku wat asignmt..pagi td tdokn kul 6..smpai kul 10 terjaga ada class kul 10.30..mmbr aku kejutkn..kalo xmau terlajak tdo..glerr pnt otak oowwhhhh xtdo satu mlm..pastu class abs kul 11.30 arini..blk trus tdo..smpai kul 3.30..ketua aku datng..fendi..minta mklumat psl bateri..da la aku br bgn tdo time tu..he..he..glerr ar..byk sgt keje ni..



selain aku nk ctr psl asgmnt aku yg melambak2 tu aku nk ctr gak psl ketua kumpulan aku tu..nama dia fendi..kalo nk tgk picture tgk entry aku yg lps..dia ni bg aku harapan la dlm group aku ni..



dia ni gak seorg ketua yg berdedikasi la bg aku..kalo hal projek msti dia amik tau..tp kdg2 cian tgk dia ni..prnh satu ari tu dia fed up pas tu dia ckp 'aku da xnk amik tau psl pape lg'..ye..aku tau masalah tu..n setiap group of coz ada masalah diorg tersendiri..aku pn hmpr2 pts asa..tp bila aku ingtkan dia msti aku jd kuat blk..



dlm2 huha2 dia ada serius dia sbnrnya..n yg plg pntg dia ni cool glerr..ko nk wat keje ko wat..ko xnk wat xyah wat..he..he..gilerkan dia ni..tp aku ske ooowwwhhhh dpt ketua cam dia ni..he..he..



dlm group aku ada 5 org n aku sprg perempuan..mmg itu syaratnya..dak prmpuan xley ada 2 atau lbh dlm satu group..ye la..tgk la prmpuan dlm jabatan mekanikal sikit sgt..xyah ygk jauh2 la..tgk dak class aku pn ckp la..dlm class aku ada 46 org n ada 7 org je peprempuan..so bole kira sendiri la..he..he..



ok la..nk start wat asgmnt..sok sume bnda nk kena submit..tensen glerr.....

aku..dEm6..pIc

ok..kat cni aku nk ctr satu ctr psl class aku..ari tu dak2 sem 6 ada sesi bergambar..ala..mcm sesi bergambar time skola dulu..aku ingt skola je ada..rupa2nya poli pn ada..so ari tu sume dak2 class aku menyemat abis la..yg gurl plak of coz la melawa..tp aku base2 je..he..he..



he..he,,picture kt ats ni aten aku ngan ain..aten penolg ketua class aku..daknyer kck je..comel..cntk..dia ni mmg simple je orgnyr n kdg2 pale dia msk air gak..he..he..yg pkai baju kuning ni housemate aku merangkp classmate aku..nama dia ain..dia ni da serupa akak bg aku yg smmgnyer xde kakak ni..he..he..orgnyr pn sama gak..kdg2 msk air..bkn kdg2..tp slalu la gak..he..he..

yg ni pla ira dak meru..xsgka aku kt perak ni pn ada tmpt nama meru..ingt kt klang je..dia ni otak superb glerr..cpt glerr pick up ape saje yg lecturer ajar n sgt2 pandai..kalo kuiz aku mmg duk sblh dia la..he..he..


yg ni plak halim..merangkap ketua class aku..danknyer sgt2 baik n suci..he..he..dia ni sempoi glerr as a ketua class sgt2 baik n slalu memhami ank2 buah seramai 46 org kt dlam class aku ni..dia ni dak banting..sama tmpt ngan ain..hensem oowwhhhh dia ni..tggi laks tu..he..he..mampus kalo soulamte aku baca ni..he..he..


ok..xdilupakan gak picture soulmate aku ngan kwn2 yg lain..dari kiri..hafiz..suara dia ni sdp glerr oowwwhhhh kalo karok..mmg sdp ar..lg2 kalo dia tarik..ppeerrrrgghhhh mmg terbaik ala ku ckp..sblh dia tu aizat atau nama gelaran dia mayon..dia ni. lg la..mmg slumber abs..hdp dia hanya utk ari ni n sok ctr lain..he..he..sblh dia tu lak soulmate aku..xnk citer lbh2..he..he..yg pntg aku sgt sayang kt dia..*sila muntah hijo*he..he..last skali fendi..dia ni lak ketua kumpln utk final projk group aku..dia ni mmg terbaik glerr..ketua yg plg bgs bg aku..he..dia ni klakr glerr ooowwhhhh..kalo ko lepak ngan dia mmg korg xkn ley benti ketawa cam owg glerr..he..he..

sbnrnya byk lg gmbr..tp aku xtransfer kt lappy lg..so ni je yg ada..he..he..

aku..ipOh..

wweeiiiiii...da blk ipoh blk..bosan oowwhhh...aku grk dari kl td kul 9.30..g rawang jap coz ada hal..dari rawang kul 1 n smpai ipoh kul 3.45 pagi..bosn..on laptop..o9..smbl sahur..jap g azan..solat n trus tdo..mata rasa nk rabak da ni..


........................homesick..............

Monday, September 7, 2009

aku...........

nape kalo study msti ada ASSIGNMENT?????????????????????????

Friday, September 4, 2009

aku..pC faIr..4gig..

Da lama da citer ni..tp nk ctr gak..sblm puasa ari tu ada pc fair kt stadium indera mulia ipoh..aku g sana nk cari pendrive..tp mcm hape ntah..sume pebdrive gig dia bsr btl..aku xnk la bsr2 sgt..ingt nk cari 2 gig..tp da xde..yg plg kecik pn 4..gilo hape 4..


ssh tul nk cari..n dgr ctr 1 ngan 2 da xde..aku pn pelik..so..terpaksa la beli gak memandangkan pendrive aku xhado..so beli je la..sib baik murah je..lps da g pc fair tu..kitorg g lyn mkn kt kfc lak..xsmpt nk amik gambar gak coz da lapar sgt..he..he..

lps da mkn kfc..aku ngan soulmate aku g jj lak..nk nengok wyg..ctr hape ntah aku tgk ari tu..lupa la..aku ni cpt sgt mengalami masalah hlg ingatan..he..he..da abs tgk movie msk popular bookstore..tgk2 ada jual buku twilight..aku pn try la beli..org2 ckp ctr dia best..smpai skang xhbs2 lg aku baca buku tu..he..he..ye la bz ngan asgmnt yg berlambak2 yg xhengat tu..

aKu..deM..McD

Lama glerr rasanya xpost pape kt cni..bkn pe...kalo blk ipoh..agk ssh la nk o9 slalu..tp now xssh lg coz kt rmh sewa aku da ada wireless streamyx..he..he..nk ctr..he..he..smlm aku ngan dak2 clas aku wat la jamuan berbuka puasa yang ditanggung sendirian berhad oleh kami sendiri kt McD super kinta..ipoh la..he..he..



ingt rmai la yg join..dari 49 org dak class aku xsmpai 20 yg smpai..he..he..xksh la..jnji dak2 prmpuan class aku sume ad..cuma sorg je la yg xdtg..best..gambar makanan xsmpt nk tgkp la..lapar sgt..he..he..aku order doublechessburger..fevret tu..he..he..


aku grk dr rmh sewa ngan soulmate aku..smpai sana sume org da ada...he..he..lepas je mkn mcd..dak2 ni sume nk karok..tp aku xjoin la..co lpr lg..so aku ajak soulmate aku mkn char kuew teow kt dataran..datarn ipoh yg sebenarnya..kt cni mmg byk glerr kdai mkn..open air lg..he..he..gambar xsmpt nk amik gak coz da lapar glerr..


mmg da lama ngidam nk mkn..last2 dpt gak..glerr perut bsr aku ni..he..he..lps da mkn char kuew teow lapar lg..pas2 beli maggi cup sblm blk rmh..da smpai rmh..xsmpt nk tkr baju hape trus ngap maggi lak..he..he..pas2 pagi ni tercirit coz byk sgt mkn cili jeruk ngan char kuew teow..soulmate aku tgk je awekzz dia yg perut bsr ni mkn..he..he..

Wednesday, July 22, 2009

aku..sMs..kaMu

kamu mengong la..he..he..kalo korg nk tau tpt kul 12 je msti aku akn msj soulmate aku ingtkan suh mkn..cheh...mcm la dia bdk2 nk ingnkn suh mkn..pd hal da bsr gajah da..he..he..

S:kamu da tengahari ni jgn lupa mkn tau..wat keje elk2..hati2..sy saayang kamu sgt2..
A:kamu pn sama jgn lupa mkn..hati2 kat umah..jgn main bnda bkn2..
S:he..he..ingt kita kanak2 ke..
A:kkdg tu mcm knk2..
S:kanak2 yg matang ok..he..he..

apakah?????jgn main bnda bkn2????ingt aku bdk2 agknyer..he..he..

aku..kaMu..

kamu..sory..mlm td saya tdo awl..
letih sgt bdn ni..sory tau..
sy mmg pnt gler smlm..
mgkn sbb kena hjn skt smlm..
i2 lth 2..

kamu..dkt 10 msj kita bg kamu smlm..tp kamu sdp je tdo..xpe la..lg pn kamu pnt..kamu bg msj ni kt kita kul 08:39:59 pagi td..time kamu bagi msj ni..kita tau kamu xmndi lg n tahi mata pn melekat lg kt mata n air liur basi kamu pn kamu xsmpt cuci..he..he..apakah..he..he..mlm ni kamu jgn tdo lg..temankan kita msj smpai kita tdo..

aku..rEnDu..deA

da la sunyi..bosan lak tu..tiba2 rendu lak dtg..rendu sama sape lg kalo bkn rendu kt soulamte aku tu..sehari kalo xmsj cam ni la jadinya..nk call tkt ganggu dia laks..tiba2 teringat time LI dl..LI tu latihan industri..mcm praktikal la..aku nk ctr skit..masa sem 3 dulu..mmg kitorg bz glerr cari tmpt praktikal..n time tu aku diantara beberapa org yg msh xdpt tmpt lg..risau glerr aku..soulmate aku la yg carikn tmpt utk aku..n xsgka tmpt yg dia apply utk aku tu trma permohonan utk wat LI kt sana..mmg hepy glerr n aku btl2 berterima ksh ngan soulmate aku ni..n part yg paling terharu tiap2 pagi dia akn hantar n amik aku kt tmpt praktikal aku tu..cuba korangkan bygkan rmh dia area PJ n tiap2 pagi amik aku kt sg besi nih..jauh weyhh rmh kitorg..tp dia sggp sacrifice utk amik aku..tp sib baek tmpt prktikal kitorg xjauh..masa LI la masa yg plg best utk kitorg..abes je keje xsah kalo xberjalan..ada je tmpt yg nk dituju..mostly kitorg g karok la..tp aku xlyn sgt..soulamte aku ni glerr karok..xpn makan2..mmg gumuk la kitorg time li ari tu..



Time ni baru pas keje..n aku blk lmbt mlm ni coz ada byk glerr keje kena settlekan..soulmate aku kata nk g dataran merdeka..so ikt je la..dia tau aku ske tgk lampu..so dia bwk la aku jln2 mlm tu..he..he..masing2 muka penat..he..he..aku sgt time kuar ngan soulamte aku nih..hepy je rasa..


time kitorg li ni jatuh pd bln puasa..so..agk2 xsmpt smpai rmh..mmg buka sama2 la..best sgt..pendek kata seronok la time ni..pagi sblm g keje jmpa..blk pn jmpa lg..mlm msj lg smpai lembam..itu pnn kadang2 rendu lg..he..he..kemaruk tul aku ngan dak gumuk aku ni..he..he..

aku..aLoNe..

weyhh..bosan n sunyi sgt mlm ni..soulmate aku mana ntah..slalu mlm msti msj..da byk sgt msj aku anta..tp xsatu pn berbalas..mcm menunggu bulan yg xkan pernah jth..kalo dia xde mmg sunyi hdp aku..if aku dpt msj dia msti aku akn senyum..even dia msj aku.."wat pe tu"..itu da mmpu wat aku senyum..silap2 ari bln ley wat aku gelak guling2..sunyi sgt xde kamu..if siang awk la matahari kita n if mlm awk la bulan kita..*mood jiwang*

Tuesday, July 21, 2009

aku..rEeNduUU..kaMpUnGkU..

lama da xblk kampung..kg aku kt sg air tawar sabak bernam..nenek aku org jawa..now ni nyai@nenek aku tggl ngan aku coz yai@aatok aku da meninggal..ntah jadi pe ntah ngan rmh tu..sib baik adk nyai aku duk kt rmh tu..terjaga gak la rmh tu..dari aku lahir lg aku da duk kt cni..nyai aku jaga..kalo ada marhaban ke kenduri ke..dia msti bwk aku naik basikal dia..seronok sgt masa kck2 dl..bl umur aku da 6thn mak aku bbwk aku blk kl..nangeesss nyai aku..coz if xde aku sunyi la dia..rmh ni byk kenangan aku..

aKu..pErSoNaL sTuFF..

semua org msti ada barg peribadi sndiri yg mgkn memberi makna yang besar dlm hdp masg2..mcm aku lak..aku ada 6 bnda pntg yg msti ada slalu ngan aku..jom kita tgk sama2

enset..boleh kata sume org msti ada..kalo xde mmg pelik la org tuh..he..he..lg2 kalo sape2 yg ada chenta hati..enset aku tgk da mcm melekat je kt tgn..kalo g jamban pn msti bwk gak..he..he..soulamte aku slalu kutuk aku pakai enset ni..siap kata "jom kita bluetooth awak"..aku ape lg.."bontot awk la nk bluetooth ngan enset sy"..he..he..xpn.."awk jom kita tgkp gambar guna enset awk"..hangin je aku dgr..tp ape2 pn aku syg enset ni coz enset ni da nk dkt 3thn temankan aku n yg plg pntg enset ni mak pak aku bg sblm aku msk poli ari tuh..



memandangkan enset aku jns murah2 je..kamera xde..bluetooth apatah lg..aku akn slalu bwk kamera g mana2 je..ye la semenjak jadi blogger ni..kalo sblm ni haram la aku nk gedik2 nk tgkp gambar..tp skang..pantang..sume tmpt pn kalo ley nk snap gak..dlm jamban pn jadi kot..he..he..tp masalahnya..even aku da bwk kamera..tp nape still kurang gak ye gambar aku..pelik weyhh....


satu lagi..aku ske dgr lagu..lagi2 kalo lagu indon..dlm mp3 aku nih pnh je lagu indon kalo korg nk tau..aku mnt glerr band sheila on 7..lagu diorg yg plg aku ske dan..da naik muak aku dgr..lagi satu lagu dealova..best banget..mp3 ni aku beli ngan duit aku sndiri time dpt elaun praktikal ari tu..so..aku syg sgt ngn mp3 aku nih..he..he..*ear phone tu soulamte aku belikan coz ear phone aku yg dl tuh sblh dgr n sblh lg xgr*he..he..




aku rasa xlengkap hdp aku kalo xde lappy aku ni..nama lappy aku ni alan..aku da rename tp still alan gak nama dia..mengong je..dgn lappy ni la aku slalu berjalan2 kt blog blogger2 aku..gian weyhh kalo xdpt tenet..aku rasa lappy aku ni da naik muak tgk aku je..he..he..



yg plg aku syg sebenarnya buku ni..soulmate aku bg..buku ni mcm diari la..soulmate aku kata kalo ada hal2 yg pntg yg jd ley la tls kt dlm buku nih..especially hal gado..coz kitorg ni jarang gado..tp dulu2 sblm couple slalu la gado..now ni aman je..tp bosan gak kalo xgado..he..he..





lastly..buku ungu ni..aku ske coz adik aku bg..ntah mana ntah dia dpt..cantik sgt..aku ske coz wrna dia ungu..warna feveret aku nih..he..he..




korg lak pe brg2 yg korg ske n btl2 peribadi wat korg n nape brg tuh tggi nilainya di mata korg..??????he..he..

Thursday, July 16, 2009

aku..sG gAbaI..sOuLmAte..

sbnrnya plan nk g congkak je..tp soulmate aku kata dari parking nk msk sana jauh..so ikt je la plan dia g gabai..smgt glerr wehh..smpai2 sana..he..he..rasa lg nk pengsan coz kena naik tangga byk2 sblm smpai kt tmpt yg kitorg nk mandi tuh..berpeluk ketiak aku ni..siap ley perah la baju aku ni..he..he..glerr byk n tinggi kot tangga tuh..tp kuatkan smgt gak..kembang kempis hidung aku tahan nafas..he..he..semput weyyhhh...da smpai ats tu..mmg mengah glerr...then tukar baju..besh btl rasa bl peluh2 trus mndi..segar rasa..ye la air terjun..sejuk sgt..tp besh la..he..he..pic xde kt aku la..itu yg xbesh tu..xley nk upload..huhuhuhu..xpe if da dpt picture kt soulmate aku..aku cpt2 upload..

Tuesday, July 14, 2009

aku..buFFdaY..deA

lps aku blk keje ari ahad tu..aku g jln2 kt mines..nk cari hadiah utk my soulmate..cam owang gleerrr plak rasa bl jln sorg2 ni..korg pernah rasa x???he..he..lain mcm je rasa..tp xpe yg penting misi terlaksana..he..he..



he..he..pe ek agk2nyer dalam bag ni???


he..he..pe ek agk2nyer dlm kotak ni???

ni la dia bendenyer..memandangkn soulmate aku ske sgt pkai jam n aku tgk jam dia pn cam da lama..aku pn belikan la utk dia..hope bl setiap saat yg dia tgk kt jam tu dia akn teringt kt aku gak..he..he..jiwang lakksss..

aKu..cHeNNtAA..faMly

Bertempat di : Kg Pandan
Masa : 8.00-10.45


Aku da bernazar if aku dpt gaji bln ni aku nk blanja famly aku mkn..so td aku pn tunaikn la nazar aku tu..he..he..td kitorg satu famly g mn kt kg pandan..



kdai ni mmg famous la ngan chicken chop dia..da la murah n sedap..best sgt..lg2 dpt mkn sama famly terchhennntttaaa..tp korg jgn tanya alamt kdi ni kt ner coz aku pn xtau..kalo jalan nk g sana aku tau la...he..he..msti cam pelikkan..xtau almt tp tau almt..he..he..td kitorg order chicken chop ngan black paper steak..sedap sesgt..he..he..




sblm kitorg g mkn my mak sggh KK..kdai tu jual sume barang yg ala2 english style..cantik sgt2 n murah sgt2..ni aku ngan nyai@embah(bhsa jawa) he..he..time ni dia da bsg2 da ckp xlarat naik tgga..he..he..aku pn pimpin la nyai aku ni..aku sgt syg sgt2 kt dia..brapa byk sgt da..he..he..


ntah hape ntah yg mak aku ckp..gelak sorg2..he..he..bapak aku plak ni mcm xde feel je nk lyn..he..he..kalo kt rmh aku mmg ske gado ngan bapak aku nihh..bapak aku ni la..ske cari gado ngan aku dl..he..he..tp dia baik orgnyer..

Monday, July 6, 2009

aku..iCe aGe..sOuLmAtE..

Bertempat di : Mines
Masa : 9.00-10.30




smlm time rht..msj soulmate..

aku:gumuk boring la keje
kamu:he..he..org xkeje ri ni..
aku:nape xkeje gumuk..mlsnyer..:)
kamu:mlm ni free x??
aku:nape??
kamu:ingt nk ajak tgk wyg..
aku:ok..ctr pe???
kamu:ice age.. : )

soulmate aku ni mmg ske tgk ctr action..kartun..n ctr klakar..klo tgk ctr lwk ngan dia..mmg xhenngaaatt dianyer gelak..mmg kuat oooOOo..he..he..aku bkn gelak coz tgk ctr tu..tp gelak coz klkr dgr dia ketawa..

Bertempat di : LRT Sg Besi
Masa : 10.30-12.00

lps tu..kitorg g mkn lak..mkn kt cni best..open air..mkn pn best..byk kdai kt cni..ley plh nk mkn kt ner..menu base la kalo gerai..nasi goreng USA la..ns grg paprik la..aku mkn nasi grg kg n soulmate aku mkn nasi goreng paprik..



akunyer: ns grg kg ngan tea o ais limau..feberet sjk dlm perut mak aku lg nihh



soulmate
akunyer:Ns grg paprik ngan milo

Sangat seronok cuti sem kali ni coz tiap2 mggu kitorg kuar..he..he..

aku..beLaTeD buFFdaY

smlm sebenarnya buffday aku..5 JULY 1988..n now da 2009..da 21 thn aku hdp kt dlm dunia ni rupanya..he..he..tp smlm aku keje..sadis glerrkan..buffday..tp kena keje..huhu..tp xpe..yg pntg duit ma..kalo xde duit cam ner mau enjoy2 sama chennta..he..he..




smlm aku keje keje kul 12 n aku abs keje kul 8..so agk bosn sgt..ye la..weekend time org berske ria..tp aku keje plak..n time aku berske ria..org lain keje lak..tp xpe..yg penting duit..

Sunday, June 28, 2009

aKu..laYoUt..cHaNtEk

he..he..rasa bosnsgt2 mlm ni..so..wat la keje berfaedah..tkr cat kt rmh aku yg da bersawang ni..he..he..ye la..lg brapa bln je lg nk raya..so..blog haruslah chantekk..he..he..

ari ni hdp terasa agk bosan..korg nk tau..pagi td aku da siap2 nk g keje ni..dlm keta tiba2 rasa mls nk g keje..patah balik g rmh mak cik aku..lepak2 sana..he..he..

n mlm ni plak aku rasa mcm nk mrh sume org yg ada kt sekeliling aku..lg2 sama chenta hati..cian dia..dia bg msj pn aku xreply..he..he..base la pompuan tiap2 bln msti hangin satu badan..

Thursday, June 11, 2009

aKu..beRtaHaN..

Lihat aku disini
kau lukai hati dan perasaan ini
tapi entah mengapa
aku bisa memberikan maaf padamu.
Mungkin karena cinta
padamu tulus dari dasar hatiku
mungkin karena aku
berharap kau dapat mengerti cintaku.

Lihat aku disini
bertahan walau kau slalu menyakiti
hingga air mataku
tak dapat menitis dan habis terurai
Mungkin karena cinta
padamu tulus dari dasar hatiku
mungkin karena aku
berharap kau dapat mengerti cintaku

Meski kau terus sakiti aku
cinta ini akan selalu memaafkan
dan aku percaya nanti engkau
mengerti bila cintaku takkan mati

Monday, June 8, 2009

aKu..diA..kaMu..aKu...

cam xde idea nk hapdet..tp hati berkobar2 nk hapdet..ok la..aku nk ctr psl ctr 2 ari lps..semalam n..ari ni..

6 JuNe 2009.................
Ari ni aku msk keje kul 12.00 smpai kul 8.00..terasa rndu plak sama chenntttaaa haaatttiii...msj chenta hati laju2..da kemaruk sgt da ni..rndu glerr..lama xjmpa..dia dari pJ gerak laju2 jmpa aku kt sg besi..makan kt kedai dkt LRT..wwwaaaaaa....terasa bahagia hati bl lihat cchhheeennntaaa hati depan mata aku..sembang2..dlm kul 9.30..nk blk rasa awl lagi..gerak plak g bukit komanwell kt bukit jalil..memandu asrama...he....he....beshhh glerr bl dapat naik kt ats bukit ni...dpt tgk pmndgn dari atas..dari cni ley nmpk KLCC n KL Tower gak...sgt ske.....blk rmh dengan perasaan bahagianya..he..he..*senyum ke telinga selama 44 hari*

7 JuNe 2009.................
Ari ni aku msk keje kul 12.00 smpai kul 8.00..he..he..memandgkan aku keje kt mines je..so teringin mau jalan2 lps keje..bbuuuhhhhssaaannnn melanda hati....wat plan ngan Mr N.... dia dtg laju2 gak...g jln2 kt book fair...gt seronok bl tgk buku..tp mcm hampes bl byk yg da kemas2 buku..hhhhheeeeeiiiiii....baik jln2 cuci2 mata...cari baju ke hape...

8 JuNe 2009..................
Ari ni aku xkeje coz time aku keje bl org bercuti n time aku bercuti bl org2 bekerja...he..he...bbbuuuhhhhsssaaaannnn melanda dr..keje pn bbbuuhhhssssaaaa.....duk rmh pn bbbbuuhhhssssaaannnnn....so utk melengkpkn ari aku...aku tdo byk2....mkn byk2..o9 byk2...he..he..smpai tersa mau muntah....

Thursday, June 4, 2009

aKu..keJe..laRaT ke....????

ari ni dlm sejarah..
aku dpt part time job..he..he..(nmpk sgt cam xprnh keje)..he..he..
seronoknya rasa mcm dapat keje betul je..
aku akn menumpukan seluruh usaha dan tenaga aku...
untuk part time job aku yg tercheeennntaaaa ni...
he..he..

Monday, June 1, 2009

aKu..baGaN laLaNg..faMly..

tgk tjuk kt ats ni msti da tau entry aku kali ni psl pe..he..he..smlm aku ngan famly aku grk g bagan lalang..tdo kt sana satu malam..n now baru smpai rmh trus on lappy..he..he..gian woooo..satu malam xsurf tenet..kitorg menginap kt perkampungan nelayan bagan lalang..kt c2 dia sediakan satu bilik air,satu blk n ada ruang tamu..ok la..murah je..sebuah 90 hinggit je..dpn tmpt penginapan aku tu..btl2 dkt ngan pantai..malam2 duk tepi pntai..mmg beshhh glerrr..ye la..da lama xcam tu..aku br abs exam ari jumaat lps...cuti 2bln..da mcm hape da kt rmh xwat pape..so dpt berjln ni cam beshhhh sgt2 la..


pantai bagan lalang..



aKu..



sign board kt tmpt aku menginap..


Tmpat kami... : )


mAk & aBah aku..sayang sgt2


So..i2 je la..utk kali ni..even pantai dia base2 je tp aku ske sgt..ptg2 jln2 kt tepi pantai..tgk matahari terbanam..lagi sweet kalo berjalan2 ngan yg terchentaaaa...he..he..