Monday, October 17, 2011

UTHM Part 2 Orientasi

So here the story about uni life. Sebenarnya lebih kepada life masa orientasi..huhuhu...kalau aku tanya semua orang suka tak dengan orientasi? mesti rata-rata akan cakap menyampah..he.he..sebab apa masa orientasi sangat penat, sangat letih dan yang paling penting sangat bosan.


Tapi yang paling aku ingat time orientasi memang tak mandi laa sebab masa memang packkan. Yang tak boleh blah tidur pun macam tidur-tidur ayam sebab tiap kali nak tidur ada je pengumuman, bangun pun awal. Salalu pukul 5 pagi dah bangun, tidur pula dalam pukul 2 macam tu.


Yang paling aku ingat ada satu aktiviti dalam kumpulan senang cerita LDK laa yang nak kena perkenalkan diri lepas tu buat perbincangan dan pembentangan, huhuuhu yang tu paling serabut sekali sebab aku rasa aktiviti macam tu tak sesuai untuk aku yang dah tua ni..he..he..


Masa orientasi ni memang hari-hari ada ceramah. Dah laa aku kalau bab-bab ceramah ni cepat je mata ni terpejam..he..he..sepanjang ceramah yang ada masa orientasi ni aku mana dengar membuta je. Bayangkan badan penat lepas tu tidur tak cukup so memang tak laa kan aku nak dengar satu-satu..he..he..Akhir kata aku persembahkan muka tuan punya blog yang tak terurus sepanjang minggu orientasi. Sebenarnya dah sebulan entry ni terperam dalam draft. Tak ada masa weeyyhh, assignment melambak-lambak test pula bersepah-sepah. Nanti lain hari aku cerita macam mana kehidupan aku dekat batu pahat ni.2 comments:

J.Syazwana said...

eh nape baju sume macam same je. ade uniform eh? huhu

ayanuts said...

he..he..mmg ye wana..sume pkai bj sama y diorg da tetapkn..terasa mcm kanak2 tadika plak