Thursday, March 5, 2009

blOOd aKu..

korg sume aku br abis exam sistm kawalan ni..blk rmh td trus grk g cC..tensennyer..he..he..gler tul la exam td..xtau la hape yg aku jwb..ntah hape mmpi lec aku ari ni wat exam suh duk jauh2..slalu mana ada mcm tu..mmg masak glerr la..sib baik ada toyol..he..he..



ari ni aku nk ctr..ari tu kt poly aku ada wat kmpn derma darah..drma darah ok..bkn derma dara..aku mmg teruja glerr nk derma darah ni..



#Byk ni la yg diorg amik..



first2 kena check thp kshtn dl..first check ni aku lps n trus aku bole derma darah..masa da baring mmg cuak glerr..ye la..tiba2 nurse dtg siap bwk jarum bsr lg..mula2 dia suntik aku ngan hape ntah..pas tu baru dia mskkan jarum yg bsr tu..



# ni je la satu2nya pic yg ada muka aku


mmg cuak gler tgk jarum tu msk dalam..xlama pn..dlm 10 mnt da siap da..jns darah aku AB..lps da derma tu aku xrs pening mcm org lain..ok je..siap bole melomcat-loncat lg..bgsnya derma darah ni bila kiata akn dpt darah yang baru..



selain tu dpt tlg org yg memerlukan..xskt pn sbnrnya..jgn setkan kat kepala bnda tu sakit..juz relax je..


ok la aku nk blah dl..ada ctr baru aku kgsi ngan korg lg..bubye..

5 comments:

FaizalZul said...

baik nyer derma darah

KhaLifah feDi said...

emm kamu nie bdk jabatan mekanikal ea...

ape2pun gud luck ok..

Liquid said...

waa brani nyek ko..!!
kat poli aku dh berpuluh2 kali wat, berbuih dh mulut nurse tu soh kitorg ge tp xpenah pon aku jejak. sebabnye la kan, aku takot jarom sebenarnye.!! agagagaga

miszroxzy said...

actually donate blood ni mmg bagus for our health.setitik darah je bermakna bg penerima.so bg pihak hospital kt malaysia ni nk say thnks coz sudi menjadi penderma.truskan menderma k!;-)

Anonymous said...

mne nyer muke anda kak..??