Monday, September 20, 2010

Chinese Cuisine

Aku mmg ske makan chinese food...sbb ape ske mkn..he..he..sbb chinese food ni kalo ko mkn byk mana pn kurang kalori n lemak sume...senang citer sape2 yg nk jaga kesihatan blh la amalkan makan makanan chinese food...satu lagi cara penyediaan makanan diorg slalunyer kurang gula, kurang garam n yg paling pntg kurang minyak...



sbb makan diorg ni byk diorg stimkan..ataupun kukus..tapi yg paling pntg dim sum mmg best...he..he..kalo g makan xsah kalo tak order..he..he....ari tu kitorg satu family ada makan kt de templer.....


Setapak, Malaysia, 53100

ni first time masuk restaurant ni...abh kata sedap sbb dia prnh mkn kt cni...so layan je..aku xbrapa ingt harga tapi ari tu aku ada order ayam sweet sour, sotong sizzling kowt rasanya nama dia, tom yam n ape ntah lagi.....



satu lagi pada penggemar tom yam....rasa tom yam kt cni lain skit..nmpk cair je kuah tu..tp bila kuah tu da msuk dalam mulut rasanya mmg cukup pekat..mmg puas hati....makanan yg lain lak rasa dia kalo aku boleh rate 4 dr 5 bintang...kalo korg tgk lauk kt ctu mcm pucat n cair je...caye la..bila da msuk dalam mulut rasa dia mmg besstttt...ckup rasa sume...



dan yang paling penting air kt cni mmg best...bila korg minum rasa jus dia mmg pekat..serius bila korg mkn bnda panas n korg ordr apa saje air kt cni confirm akn buat bdn korg sjuk je...






5 comments:

Black_roses92 said...

sedapnya la..tengok. ;D

ayanuts said...

he..he..singgah la mkn kt sana

Liquid said...

waa bile nk blanje aku makan sini heehee

Anna Boleyn said...

salam..tak jadi ekk buat divider tu. hana rasa maybe sebab cik nadia dah buat kotak2 setiap post. maknanya dah terbahagi dah. sebab tu tak jadi. tapi kalau buat camni pon kemas jugak. camne cik nadia buat. share lah. :)

ayanuts said...

liquid: he..he..aku blnja ko byr...

anna: done entry utk kamu..he..he..