Monday, September 19, 2011

Low Yat

Entry Low yat ni sebenarnya kesinambungan dari entry aku yang sebelum ni. Lepas dah puas jalan dekat jalan TAR ni aku gerak pergi Low Yat pula, aku pergi seorang diri sebab syikin dia kena balik sebab ada hal. Jadi memandangkan matlamat aku Cuma satu je aku gagahkan juga laa pergi seorang diri.


Kalau cakap pasal low yat semua pun dah tahu ni tempat apakan. Tempat siapa-siapa yang nak cari laptop, yang nak cari komputer atau segala benda yang berkaitan dengan komputer atau pun gadget boleh laa datnag sini sebab apa harga yang ditawarkan sangat-sangat murah kalau siapa-siapa yang pandai tawar-menawar.

Masa aku sampai sini cun-cun turun dari monorel hujan turun lebar glerrr. So aku malas nak tunggu hujan reda aku redah je sebab tak jauh pun stesen pergi ke low yat tu. Sampai je sana kuyup juga laa..he..he..semua orang pun pandang je.


Tapi ada aku kesah..he..he..sebab tujuan utama adalah untuk beli laptop. Kenapa tiba-tiba beli laptopkan..sebabnya aku dah nak sambung belaja balik. Laptop yang lama ada tapi dah jahanam. Dekat rumah ada desktop tapi tak ke gila nak usung laptop perga sana nanti..hazab hokkeeyy.


Mula-mula survey harga laptop dulu. Model apa dan brand apa memang aku dah decide lama dah sekarang ni nak tengok harga pula. Dekat 3 kali juga laa aku tawaf satu bangunan low yat tu sebab survey harga punya pasal. Akhirnya dapat juga laptop yang di cari.


Kali ni aku nak cuba Dell pula sebab sebelum ni aku pakai c*******, dan aku tengok compaq ni pun sama je cepat jahanam. SO dah insaf tak nak dah ambil laptop brand c******* lagi. Dulu masa aku pakai c******** tiap-tiap sem laptop aku kena format.


Tak tahan aku semua dokumen yang ada dalam tu habis semuanya hilang. Harga bukan main mahal lagi tapi hampeh. Kali ni aku beli laptop yang tak berapa mahal sebab nak tengok performance dia macam mana..he..he..hope laptop baru ni dapat bertahan sampai aku habis belajar nanti.



4 comments:

Pocket said...

err, nak pakai laptop tu nak wat aper? kalau setakat nak wat assignment guna powerpoint ker haper... pakai jer la lappy yg cikai cikai jer... then pakai desktop yg hebak gila baban nyer kat umah (or bilik)..

pasal selalu terasa mcm kita salah guna alat utk tujuan yg berbeza.

waaahhh.. pocket pung pakai dell gak!! housemate punya :D

cik enul said...

mmg tekanan bila smua dokumen kita hilang macam tuh jer..lagi tensen kalau sbb gajet tuh sendri..kalu kena virus, boleh tahan lagi..kalu gajet tuh sendri slalu rosak n tak tahan virus, mmg patut ditukar baru...huh...

*baru hilang smua gamba dalam memory card HP smalm..kena virus dr hp bos..huh..GERAM

JelinaJoli said...

tengok spec dia la.. harga belakang kira.. haha

eezance said...

salam singgah tuan blog.. :) happy blogging!

sy guna dell juga, alhamdulillah dah hampir 5 tahun pakai masih ok lagi..