Wednesday, September 14, 2011

Ziarah Ain

Dekat sini aku nak cerita manusia manakah yang menjadi tetamu pertama masa raya hari tu yang datang rumah aku. Tunggu orang lain tapi yang datnag orang lain, tapi tak apa orang cakap setiap tetamu yang datnag tu membawa rezeki dekat kita.

Jadi memperkenalkan tetamu pertama cik Ain dan pasangannya en Nazmi. Gagah okay diorang ni datnag dari banting ke rumah aku ni. Dah laa diorang pertama kali sampai ke rumah aku, hebat okay tak sesat jalan. Sekejap je sampai. Aku bagi direction pun cepat je diorang dapat.

Meh sini aku kenalkan, Ain ni kawna baik aku masa belajar dekat poli dulu. Aku rapat dengan ain ni masa sem 1 sampai laa sem akhir aku dekat politeknik dulu. Dia satu kelas dengan aku, memang sejak dari pertama kali aku jejakkan kaki dekat poli dia ni laa satu-satunya yang paling aku rapat.

Ain ni memang kawan sejati laa sebab apa aku cakap macam tu dia ni lah satu-satunya mausia yang paling ambil berat dekat kawan-kawan. Macam aku yang duduk serumah dengan dia ni kalau aku sakit ke ada masalah ke dia laa tmpat aku mengadu dan dia ni seorang yang boleh diharapkan.


Alhamdulillah selama ni walaupun aku tak ramai kawan tapi aku dikurnikan kawan-kawan yang banyak sanggup susah senang dengan aku. Susah koowtt nak cari orang-orang macam ni sekarang ni. Atu lagi Ain ni lebih matang dari aku. Jadi dengan dia aku belajar macam-macam.

Seronok sangat masa ain datang sebab aku pun dah lama tak jumpa dia. Tapi itu laaa rasa macam masa tu sekejap sangat. Tak sempat aku nak borak panjang dengan dia. Tapi tak apa laa sekurang-kurangnyerr lepas hajat aku nak jumpa dia.



3 comments:

rara pinkmafia said...

its so meaniingful bile dpt jumpa kwn lama kan.

cik enul said...

best bila kita ada kawan macam ain tuh..dan lagi best bila kita boleh blaja tuk jd kawan macam tuh...hehehe

J.Syazwana said...

rindu jugak. sejak2 adik pakai laptop ni plus takde broadband dah tak selalu online :(