Monday, October 25, 2010

Masjid Jamek To KLCC

Ok...hari sabtu ada misi yang sgt penting..lps je aku abs keje trus gerak dari masjid jamek ke KLCC..hhuuiii tp smlm mcm xbrapa nk rmai sgt org..nape ntah...tapi kalo kt KLCC mmg rmai la..aku pn tak tahu nape rmai sgt org ske lepak2 kt KLCC..da la rmai glerr org..


Tmpt plak high class..mkn kt sana tax msti tggi...kt sana food court dia pn ley tahan..tp kalo aku g mtpt2 high class cam ni yg plg aku xpuas hati diorg jual mineral water botol kecik tu smpai RM2 kadang RM2.5...itu yg mcm truk tu..kalo slalu beli RM1 je..


Mesti tertanya2 aku buat ape kt KLCC kan..aku pergi sana sebnrnya nk buka ACC CIMB utk gaji la..tp ada ssesuatu yg mcm hhaarraammm telah terjadi kt cimb bank tu..dl aku ada buka bumiputra commercenyer acc yg mana skang ni da jadi CIMB la..so aku da lama tak guna n acc aku tu jadi tak aktif..

Utk aktifkan balik aku kena kuarkn duit dulu..aku pn buat la..aku part yg paling tak ley blah bila sign aku tak sama mcm kt dlm buku acc n sama mcm kt belakang kad tu...bayangkan kad atm yg da 4 tahun aku xguna mcm mana keadaannyerkn..msti la tak nampak..then dia minta IC aku mnta thumbprint bgai..


Aku ingt ok la kalo ada ic n dah thumbprint bagai..tapi dia still nk gak sign aku...aadduuiiiyyaaiii..aku tanya tak ley ke..jawapan dia ::::::::::kalo audit tgk n sign tak sama nnti branch dia yg kena:::::::::::::pergi mampus sama branch ko...mmg slh aku la kan sign dl lain n skang ni lainkan...tp tolong la bijak skit bagi option...

Option dia suh aku g branch masa aku mula2 buat acc tu..hhoottaakkk dia la...da la aku keje..aku dtg KLCC sbb aku tau branch tu buka ari sabtu n ahad...aku keje bila masa lak aku nk g kt maluri branch yg aku buka acc tu..da la maluri buka isnin smpai jumaat je..

Kadang2 bank ni pelik aku tau la sign semua tu security dia..nama pn bankkan..tp jgn la smpai menyusahkan cust...mcm dl aku nk buka acc bank lain dia mnta ic..aku pn bagi la..tetiba ckp chip xley baca...tau2 je la cip kt ic mmg snesitif..

Aku pn hegeh2 la buat ic smata nkkan chip tu je..sgdkn aku baru je tukar ic baru...lps tu ingt ic blh ke dpt lam sehari..kalo buat kt putraja mmmg blh la..kalo kt pjbt pendftrn tmpt lain haram la..kalo nasib baik smggu da dpt..kalo nasib xbaik mau sebln..glerr wweeyyhh....kalo nk buka urgent acc bank confirm2 tak ley buat sbb ic tak siap lagi..kpd pihak bank saya tau bahawa itu semua polisi tp jgan smpai polisi tu menyusahkan customer dan buat customer fed up dgn service kau....



4 comments:

Liquid said...

tulah bank ni macam2. aku penah aritu nk watkan account zana,sampai die suh balik amek surat branak jugak lah.dah la umh die rawang sane aku wat account kat cni jek uhu macam2

ayanuts said...

bodow je..kalo aku jadi zana mau aku da maki berbakul2..menyusahkn je..skt hati pn ada..glerr hape nk blk rawang lg

Encik Gorilla said...

ahak... nama mmg best... the chroniclesof nadia... catchy lah

ayanuts said...

he..he..inspirasi dari the chronicle of narnia..he..he..pnjm jap