Thursday, August 18, 2011

Makan- Makan at German Deli Imbiss

HHuuuiiii...dah lama betul tak update blog. Ini gara-gara aku sibuk pada bulan puasa ni menyediakn juadah berbuka dan sahur seisi keluarga..he..he..tipu sangat bunyinya tu yang sebenarnya sibuk membuta di siang hari dan membesarkan segala lemak yang ada dekat badan ni. Orang lain bu;an-bulan puasa macam ni kurus je tapi aku badan naik.



Ape kes ntah..he..he..lepas tu ngadu dekat soulmate cakap dah gemuk laa hape laa. Lepas tu soulmate boleh bantai cakap aku kalau buka puasa macam makan untuk dua hari mana tak gemuk badan tu. Lepas tu membuta..he..he..


Tragedi ni berlaku semalam bila mana soulmate cuti. Jadi memang acara wajib laa bawa buah hati dia ni keluar jalan-jalan. So semalam saje je jalan-jalan dekat ampang point tengok-tengok baju, shopping-shopping sikit. Best juga laa jalan-jalan dekat ampang point tu sebab dekat level bawah sekali banyak orang jual kain baju, memang rambang biji mata ni.


Lepas dah jalan-jalan dekat ampang point, soulmate cakap dekat ampang ni ada satu kedai serve makanan german. Nama dia German Deli Imbiss dekat petronas ampang jaya. Parking je kereta dekat peronas tu sebab restoran tu dekat belakang petronas je, memang dekat sangat-sangat.


Yang special dekat sini burger dia sebab burger dia memang besar melampau, sedap dan paling penting murah. Lagi satu siapa-siapa nak makan steak aku cadangkan pergi laa dekat sini sebab harga steak dia memang bawah RM30 je. Puas makan dan yang paling penting daging dia lembut.


Tapi masa datang ni diorg ada serve buffet satu kepala RM28. Best juga laa sebab menu boleh tahan banyak, antaranya ada nasi, ada pasta, sosej, salad, daging panggang, pendek cerita dia serve western food. Orang tak berapa nak ramai sangat masa aku makan dekat sini, so memang selesa laa.


Tapi antara banyak-banyak dekat sini aku suka glerr sengan sup dia, picture kedua dekat atas ni. Rasa dia memang sedap betul, rasa laa segala rempah dia. Lagi satu roasted chicken dia pun best sebab ayam tu terasa bahan perap dia sampai ke tulang.

Ntah kenapa sejak puasa ni suka cari tempat makan yang serve buffet..he..he..pada hal nampak sangat dekat situ yang aku kuat makan..he..he..kitorg stay dekat german deli ni sampai pukul 9. Bayangkan banyak tak banyak laa aku makan..he..he..



21 comments:

kejora said...

wah syedapnye..murah pon murah ek..

qemaishak said...

wah makanan western ye..jarang2 mkn best juga sebab akak punya selera kg lebih hihi

ikatankasihku said...

dah lama menyepi, tiba2 tepek gambar makanan...menguji iman...hehehe

ayanuts said...

kejora: ha ah..mmg blh laa tahan..kena dgn harga dia :)

qemaishak: he..he...blh juga..sbb dkt sini nasi pun ada..mee pn gak

ikatankasihku: he..he..tiba2 jekan hlg lps tu kuar pic makann...

cik sakura said...

selamat berpuasa dari cik sakura..sedapnya makanan dia makan..

fazilzura said...

awak gemuk ke? xde ler dik, nmpak ok je..
tp tang pipi tu myb le, but itu le eset comel .. wink wink ^______^

tq sudi terjah blog ku

ayanuts said...

cik sakura : ye..slmt berpuasa dan slmt berbuka puasa juga utk cik sakura :)

fazilzura: he,,he,,tgh mencari penyelesaian mcm mana nk kurskn pipi

remot213 said...

wah , sedapnyeeeeeeeeeee :D
terkeliuq cheq , naaaaa HAHA ! ;p

nina athiramisu said...

adoyai..terliur tgk gmbr ni semua..

ayanuts said...

remot213: he..he...mmg kalo tgk slalu blh menyebbkn terkeluaq ayaq liuq

nina athiramisu : he..he...agak2 free blh try mkn dkt sini

C I K . F Y Z A said...

wah..untungnya boleh berbuka dgn soulmate :)

LynN LoLa~~ said...

aaa sedapnye! kat petronas mane ni kak? macam nak g try lah. halal kan? name kedai ape ea?

ayanuts said...

C I K . F Y Z A: he..he..skali skala je...nk slalu mmg xdpt laa..sbb bz kejekn

LynN LoLa~~ : halal nama dia german deli imbiss dkt area petrons ampang jaya..yg belakang hosptl ape ntah dkt ampang tu...msti cuba sbb best :)

cik ayin said...

sedappppnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

ayanuts said...

cik ayin : memang sedap cik ayin :)

Akue Achik said...

sy tiap hari buka makan nasi tapau ja..ehehe

ayanuts said...

Akue Achik : he..he..ni msti bz..hari2 tapau je

pCL [p@kcikLie] said...

salam singgah..alahai sedapnyer mkn2 , memang jaga badan betul tu ...

salam ramadhan, meh meriahkan bloglist terbaru PCL .

xpoison.lOllipopx said...

nyummm2 ! haha, bile mase kamu gemok daa ! yeerr heee

Alan said...

cambest je makan kat sana hehehehe

ayanuts said...

pCL [p@kcikLie]: he..he..xde laa jaga sgt..byk gak tu sy mkn

xpoison.lOllipopx : he..he..tgk pic kurs..kalo jmpa dpn2 mmg berisi skit..huhu

Alan : best aln mesti cuba