Monday, August 22, 2011

Makan-Makan at hartz chicken buffet

Nama pun bulan ramadhan kalau masuk mana-mana blog pun semua cerita pasal makanan, tempat makan yang best atau pun apa juadah berbuka untuk hari tersebut. Jadi sama laa macam blog aku ni..he..he..nama pun kuat makan, dengar je mana-mana buffet yang murah terus je terjah.


Entry ni dah lama tersimpan dalam draft cuma tak sempat nak publish je. Asal nak publish ada je bnda yang nak kena buat. Masa hari tu sebenarnya shopping raya dekat sunway pyramid. Jala punya jalan, shopping punya shopping sampai tak sedar dah nak buka sebenarnya.


Tengok semua tempat penuh pada hal masa aku pergi hari tu waktu orang bekerja. Ingatkan kurang laa orang tapi haram tetap laa ramia. Nak beratur amibil makanan pun lama sebab terlalu ramai orang. Masa pergi sini makan buffet satu kepala kalau tak silap aku RM28 rasanya, tax semua tak ada. Itu harga nett.


He..he..lupa pula nak bagi tahu tempat aku makan ni namanya hartz chicken buffet, so dah nama pun ada chicken jadi banyak menu yang berasaskan ayam laa. Macam ayam goreng laa, kari ayam laa, ayam bbq laa. Tapi ayam dia kurang kick laa. Fried chicken dia keras melampau, tapi bbq chicken dia sedap.


Selain dari ayam ada juga menu lain, macam pasta, lau-lauk, lepas tu ada juga sayur, kuih- muih, air macam-macam jenis, aiskrim macam-macam perisa dan banyak lagi laa. Overall makanan dekat sini pilihan banyak tapi yang macam pelik dekat sini pemilihan menu dia tak berapa kick laa.


2 tahun lepas aku makan dekat sini menu memang terbaik, memang tak di akui sedapnya, aku boleh bagi 5 bintang. Tapi sekarang ni bila aku makan balik dekat sini memang totally out sikit laa. Tapi masih boleh di makan . Ada laa 4 atau 5 jenis yang sedap bukan laa semuanya tak sedap.

Jadi dekat sini tak ada laa begitu mengecewakan, kalau makanan tu tak sedap ambil laa makanan lain kata pun buffet jadi banyak laa pilihan. Kalau tak sedap tak payah makan, pergi jalan lagi ambil makanan lain, mana tahu yang lain tu sedap :)



9 comments:

erysweetie said...

banyaknye makanan... nyum nyum

Pocket said...

pocket penah gi!
pocket penah gi!
sekali jer la tapi,

pocket yang memang hantu ayam ni,
memang buleh makan banyak kat dlm tu :D

tapi kami kat penang ni buleh dok mimpi jer la nak makan lagi chicken hartz tuu :(

JelinaJoli said...

gua belom makan kat luar lagi tahun ni.. malas.. bebuka kat rumah boleh terus landing lepas makan. hahah

ayanuts said...

erysweetie : he..he..mmg banyak..bl2 free blh laa rasa2 dkt sini

Pocket : he..he..waahhhh kalau mmg pencinta ayam mmg xmuak laa kalo msk sini

JelinaJoli : he..he..ye laa pn..lps mkn baring2 smbl tgk tv :)

Cik Suheela said...

wahhh beshla mkn buffet..xpnh buka buffet lagi..mesti byk pilihan :)

Qaseh dalia adelia said...

byk makannn

Lulu Rahman said...

haaaa , lulu tak boleh makan buffet . sb nt akan muntah . rugi je byr mahal2 , tp mkn macam kat warong ala carte . heheh

A i n n u r said...

lapaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrr...=="

BieLa said...

tahun ni puasa tak makan buffet punn . ouhh , sangat sedapppp dan sangat jealous :'( haha :)