Tuesday, April 26, 2011

Apa Yang Best Duduk Asrama

Apa benda paling best bila kita duduk asrama dan apa yang kita akan belajar:::::::::::::

Berdikari - Contoh dulu kau tak tahu gosok baju sndri basuh baju sndri sume suh mak pak buat masa kat rumah..tp dkt asrama ko kena buat sume bnda tu sndri...he..he..tapi aku tak ada laa cuci baju hari2...dak2 dorm aku mmg cukup masak ngan aku lagi2 kalau nmpk aku basuh baju diorg baik perli punyer ckp "rajin ko bsh baju..baju ko dah habis ye??"..macam haram..he..he..sbb dulu masa duk asrama slagi baju bersih dalam locker aku tak habis slagi tu aku takkan basuh baju...

Masa - Dekat asrama semuanya tentang masa...kau makan ada time..kau tido ada time...kau study ada time..itu yg best kt asrama ni...

Selamat - Kalau kita tak duduk kat asrama kita mesti ulang alik dari sekolah ke rumah..tpmt awam byk org jahat..byk kes culik rogol semua..tapi kat asrama selamat..sbb kau kt dlm kawasan sekolah je..paling kuat pun kat dalam class bdk2 llki buat aksi2 glerr kacau2 dak prmpuan...ye la bdk2 baru nk up..he..he..ehhh ape kena mengena plak ni

Kawan - Life dekat asrama persekitaran kita semua kawan2..kalau kt rmh ada mak pak...tp kt sini semua kawan..ramai kawan2 sbb kt dalam dorm ada 20 org n semua tu kawan kau...mengumpat...melalak....bercerita ada mamat ske kau kt dalam class sume...kau ada adik angkat abg angkat semua ko citer kt kawan2....

Life dekat asrama mmg best walaupun makann dia mcm haram..walaupn warden garang tapi tu sume yg buatkan sesorg tu berdikari...macam aku dulu tak de lah berdikari sgt sbb tiap2 mggu mak aku dtg tgk aku kt asrama..siap bawakkan makann sume n makan dgn aku..manja sgt...tp masa dulu2 mlm first kt asrama air mata bergenang je...dgr plak member katil sebelah sedut2 hingus..nangis la tu...he...he..


1 comment:

syazwana said...

dah 5 tahun tinggalkan asrama sekolah :p