Friday, July 8, 2011

Makan- Makan at Otak-Otak Place

Semalam keluar dengan soulmate pergi jalan-jalan dekat tropicana city mall. Saje je keluar jalan-jalan sebab soulmate cutikan, harus laa bawa buah hati dia yang kerja pentanam anggur ni jalan-jalan..he..he..



Mall ni macam baru je, orang pun tak ramai. Lepas tu kedai pun tak banyak sangat yang paling best dekat sini tak ramai sangat orang dan paling heaven parking memang banyak. Dekat sini juga ada movie TGV, bayangkan dengan keadaan orang tak ramai jadi tak perlu bersesak-sesak nak beli tiket segala.


Dah puas jalan-jalan perut pun rasa lapar maka mulalah pencarian jalan-jalan cari makan. Dah puas berjalan tengok tempat makan dekat dalam mall ni jadi decide nak makan dekat Otak-otak place.



First menu tentulah kesukaan hamba, asam laksa. Asam laksa dia bagi aku sangat-sagnat best sebab rasa masam dia, yang paling penting pedas. Siapa yang tak suka makan asam pedas ni eh silap-silap asam laksa ni kalo dah cuba dekat sini mesti akan ketagih nak lagi..he..he..


Soulmate pula order Nasi lemak ayam percik, katanya juga sedap. Tapi aku tak rasa pun. He..he..tapi kalo tengok macam best dan satu lagi ayam dia memag besar betul senang cerita puas laa kalau makan.


Dah nama pun otak-otak place jadi signature dish dia tentu laa otak-otak dia. Serius aku cakap otak-otak dia sedap betul. Hari tu order steam otak-otak fish. Dekat sini macam-macam jenis otak-otak ada, udang ada apa ntah lagi tapi memang banyak jenis laa.

Decoration tempat dia sangat cantik, decoration dia alaa-alaa zaman nenek moyang kita dulu, ada basikal lama, ada lampu pelita memang nostalgia betul. Makanan sedap tempat pun cantik. Jadi aku bagi 4 bintang dari 5 bintang. Otak-otak place ni dulu pernah masuk rancangan jalan-jalan cari makan.


19 comments:

ikatankasihku said...

sedapnya semua, lapar la pulak....

AYuNG said...

nih kat jb ker?

kemboja said...

wah.. bestnya jalan2.. hehe salamziarah di hari jumaat

ayanuts said...

ikatankasih: he..he...apa lg..perut pun da lpr..mkn je :)

ayung: dekat damansara ayung :)

kemboja: salam ziarah juga :)

Liyana Zahim said...

Ui sedaknyerrr!

J.Syazwana said...

jelesnya !

ok bai
:(

azwa amani said...

kelaparan tengok pic laksa tuuuu

miwwa said...

Amboiiii. jahat die ea pos gambar makanan..terus lapar taw..hahaha

cik xeyrah said...

SEDAP NYA LAKSAAAAAAAAAAAA! hehehe.:)

Far8 budak baik said...

aku tak ley ar makan
otak otak ni...
x penah mkn pun..
macam pelik je..
ahahaha

JIJI YU said...

hehe..tak pernah aku tengok plak orang paroking beskal tinggi2

ayanuts said...

liyana: mmg best lps ni blh laa try :)

syazwana: lps ni bl2 nk g mkn msti ajak wana :)

azwa: ske mkn laksa juga ye??? :)

miwwa: he..he..bkn nk bg jelez tp nk kongsi tmpt mkn yg best

ayanuts said...

cik xeyrah: he..he..sdp..meh la singgah sana

far8: he..he..ko kena rasa dulu..kalo ko mkn ikn ko msti blh mkn otak2 ;)

jiji: he..he..kita pn xprnh nmpk tp cntk

EkaBukanMakcikKau said...

aku paling pantang kalau orang mencekik laksa tapi tak ajak aku sekali . agak agak boleh tak bagi side-kick ? haha

ayanuts said...

EkaBukanMakcikKau: he..he..haaa ni msti peminat laksa ni

Faraa Eiman's said...

fuyoo ~ makan besar eyh ;p

ayanuts said...

faraa: he..he..xde laaa..saje singgah makan sini sbb tgk menu mcm best

C i k P i p i T e m b a m said...

fuyoo ! i nama je dok KL tapi xpnah jejak lagi tropicana mall nie . hehe . sedap2 erk makanan dia . nt nak try jugakla . :)

ayanuts said...

cikpptembam: he..he..sbnrnya ni pn baru first time pergi sana..ok laa..nk kata best sgt pn tdk laa