Tuesday, May 3, 2011

Bukit Cahaya Seri Alam

Waahhh pakai kasut sukan bagai ni nak pergi mana plak kan...he..he...mggu lepas telah beriadah dengan soulmate kt bukit cerakah..slalu aku kalau ngedate pergi tengok wayang...shopping complex cuci2 mata..


Tapi macam dah bosan asyik2 keluar pergi tempat yang sama...summit..pyramid...mines..JJ cheras selatan..ioi mall..itu semua tmpat2 aku ngedate la tu..


Jadi buat laa plan..tujuan lain juga adalah mahu beriadah keluarkan peluh..dekat sni nak masuk kena bayar RM3...sebab nnti dekat dalam tu diorg akan bawak korg pusing2 satu taman tu naik bus...kalau nak jalan kaki mahu patah la kaki...

Lepas tu dah excited nak masuk rumah 4 musim..tapi tutup under maintenance kecewa je...lepas dah naik bus tu kitorg sewa basikal sejam brapa hinggit ntah lupa..naik basikal round2 taman..

Ada taman haiwan..ada padi....ada flying fox..kayak..taman herba..semua korg boleh buat kat sana...pergi kat sana serius boleh release tension sebab apa kawasan itu hutan simpan...siap ada ranjer lagi yang jaga takut ada orang hilang ke hape sebab kawasan tu mmg besar..silap hari bulan boleh sesat dalam tu..



4 comments:

saidatul noor farhana said...

amboi..best nyer pg bukit cerakah...:)
anywy...slmt knl2...:)

J.Syazwana said...

best best !
i pon buhsan kalau asyik ngedate ke mall je. sesekali ngedate kat tasik ke best jugak. heee

noorae said...

wah bestnye, kalo nek beskal mmg layan je =]

Liquid said...

aku p harituh pakai baju kemeja n kasut kulit bagai, yela baru pas dating. naik basikal peluh2 baju org sume usyar pelik jek hahaha